Blog & studies

Ik ben een kind van de duivel

Het is je vast niet ontgaan maar in het Overijsselse dorp Vriezenveen is ophef ontstaan over het nummer ‘Kind van de Duivel’ van de rapper Jebroer i.s.m. DJ Paul Elstak. Het bezwaar van deze predikanten en ouderlingen is dat het nummer gezongen word door kinderen zonder bewust te zijn wat ze zingen. De tekst en..

Lees verder

Heeft de kerk nog wel toekomst?

Waarom lopen bepaalde kerken leeg en hebben ze last van vergrijzing? We proberen in dit stuk de vinger op de zere plek te leggen en hopelijk een aanzet tot dialoog, samenwerking en een vernieuwde visie op samen kerk zijn te stimuleren. De kerk als kerker? Een tijd terug hoorde ik dat iemand zei dat ze..

Lees verder

Boosheid en teleurstelling

Mens, zonde, boosheid In ons leven maken we allemaal fouten, er is niet één mens die geen fout maakt in het  leven. We willen vaak wel overkomen als foutloos en erkennen de fouten dan ook niet. Op dat moment maken we onszelf ook nog eens een leugenaar. We kunnen dan ons wel voordoen alsof het ons..

Lees verder

Is Abortus een kwestie van vrijheid of een keuze voor leven?

De overheid heeft in 1981 de Wet Afbreking Zwangerschap aangenomen (met slechts 1 stem verschil),wat gericht is op twee doelen nl.; het beschermen van het ongeboren kind (het uit de illegaliteit halen) en ongewenste zwangerschappen bij vrouwen voorkomen. Het idee achter deze wetgeving is dat een vrouw zelf mag bepalen of ze wel of niet..

Lees verder

Genezing, hoe zit dat nu?

Wanneer we praten over gebedsgenezing dan is het een onderwerp wat veel los maakt, zowel positief als negatief. De meningen en (persoonlijke) ervaringen lopen enorm uiteen. In deze korte studie willen we het onderwerp bespreken om iets meer helderheid in de materie te krijgen. Is het Bijbels? We komen in de Bijbel op tientallen plekken..

Lees verder